fbpx

Големите модни брандове в борбата срещу коронавируса

A
A
големите модни брандове
Респираторната болест Covid-19 замрази целият свят, с повече от 460 000 случаи в световен мащаб на вируса и повече от 20 000 смъртни случая. И до този момент Световната здравна организация все още не е открила ваксина.

Модната индустрия поема голям удар, тъй като всички магазини, по целия свят са затворени. Въпреки това големите модни брандове от цял свят правят всичко възможно, за да помогнат за финансирането на борбата срещу вируса.

Ralph Lauren ще изработи 250 000 маски и 25 000 предпазни костюма, за да помогне в усилията на COVID-19. Модната къща също така дарява 10 милиона долара за различни благотворителни организации, включително за Фонда за борба с COVID-19 на Световната здравна организация.

Патрис Лувет, президент и главен изпълнителен директор на Ralph Lauren, казва: „Ние признаваме, че това е безпрецедентна, многостранна криза, която изисква различни отговори за различни нужди на различни места. Ето защо финансираме множество дейности в подкрепа на нашите екипи, нашите партньори и нашите общности по целия свят. ”

Други модни марки, включително Louis Vuitton, Canada Goose, Gap и Crocs, също се ангажираха да помогнат на глобалната война с пандемията.

LVMH, собственик на Louis Vuitton, ще използва линиите си за производство на парфюми за производство на дезинфектант за ръце, тъй като във Франция има голям недостиг за този вид продукти. Гелът ще бъде предоставен на френските здравни власти безплатно.

Луксозната марка Prada също започна да произвежда 80 000 медицински гащеризони и 110 000 маски за лице, докато Gucci ще дари 2 милиона евро (2,2 милиона долара) за две кампании и е произвела един милион лицеви маски. Същото ще направят Balenciaga и Yves Saint Laurent. Последните три марки са собственост на Kering, която заяви, че ще произвежда три милиона маски.

Canada Goose заяви, че ще използва производствените си линии за производство на медицински съоръжения, включително ексфолианти и облекла за пациенти, които след това ще бъдат раздадени по болниците в Канада.

Gap заяви, че ще използва фабриките си за изработка на облекла, маски и ексфолианти, докато Crocs раздава обувките си на здравните работници на първа линия на COVID-19. Медицинските работници могат да поръчат чифт безплатни обувки от уебсайта на Crocs.

Inditex, която е собственик на Zara, заяви, че ще доставя оборудване на испанските здравни власти всяка седмица и че ще направи 300 000 маски, докато Mango заяви, че ще дари два милиона маски на болници в Испания.

Moncler от своя страна ще дари 10 милиона евро (10,9 милиона долара), за да помогне за изграждането на болница в Милано с 400 отделения за интензивно лечение. Giorgio Armani дари 1,25 милиона евро (1,4 милиона долара) на множество италиански болници, а Armani Group заяви, че ще произвежда болнични облекла.

Така големите модни брандове могат да се окажат основни дарители в борбата с невижданото заболяване, като оказват помощ на болниците и медиците в намиране на лечение и ваксина срещу коронавируса.

 

YOU MAY ALSO LIKE

Вашият коментар

NoName BOUTIQUE
Main Menu x
X