fbpx

“Дейли телеграф” за дизайнерката Невена Николова: Новата Шанел!

A
A
Невена Николова

Вие не само правите прекрасна мода, но и самата изглеждате великолепно, казва Албер II, принцът на Монако за нея.

За пръв път в най-новата ни история един български дизайнер заяви смело: „Аз обличам съпругата на българския президент“. Това подчерта Невена Николова, дизайнерката с марка Nevena London, която облича Десислава Радева. „Вие не само правите прекрасна мода, но и самата изглеждате великолепно“, казва Албер II, като целува ръка на Невена.

„У нас е разпространено такова политизиране, каквото няма никъде по света – коментира Невена. – Това няма нищо общо нито с работата ми като стилист, нито с мисията ми – да представя пред света България, институцията българско президентство и една елегантна и стилна двойка. Макар да работя в Лондон, аз съм българка и радея за нашата страна.“

В тоалет на Невена беше Десислава Радева и на 4 декември, по време на приема, даван от Елизабет II. Той е в чест на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО и техните съпруги на „Даунинг стрийт“ 10. Радева избра един от любимите си тоалети на Nevena, който тя облича за трети път по официален повод. Роклята е изработена от френска дантела в цвят персийски пясък върху златисто-розова сатенирана коприна. Преди Лондон тя носеше тази рокля и на 16 декември 2018 г. на официалната визита при крал Абдула II бин ал-Хусейн и кралица Рания ал-Абдула в двореца в Аман в Хашемитско кралство Йордания. С нея беше и на официалния прием на президента Радев по случай 3 март – националният празник на България.

„Със своя избор на вече видян тоалет г-жа Радева показа както отговорност към екологичния аспект на модата, така и различните възможности за носимост на една и съща елегантна дреха за дневен и вечерен повод“, коментира Невена.

Освен Десислава Радева, Невена Николова и обличала и куп други знаменитости, като Елизабет Хърли, Ел Макферсон и Никол Шерцингер.

YOU MAY ALSO LIKE

Вашият коментар

NoName BOUTIQUE
Main Menu x
X