fbpx

Интерактивна рокля представи Adobe Primrose

A
A
интерактивна рокля

Adobe представи искряща, интерактивна рокля, която показва високотехнологичното бъдеще на модата. Тя може да сменя своята шарка и дори да показва кратки анимации.

Видео показва изследователката Кристин Дирк, облечена в прилепналата рокля без презрамки, който на пръв поглед изглежда като обикновена коктейлна рокля с пайети. С едно щракване на ръчно дистанционно управление обаче роклята започна да променя шарките си.

Създадена по инициативата на Adobe “Project Primrose”, тази “дигитална”, както я описа Дирк за публиката на конференцията MAX на Adobe миналата седмица, “вдъхва живот на тъканта”.

“За разлика от традиционното облекло, което е статично, Primrose ми позволява да освежа визията си за миг”, каза ученият от Adobe, демонстрирайки възможностите на облеклото, като цветовете му мигновено преминават от светло към тъмно.

Въпреки че спецификациите на тази конкретна интелигентна дреха не са публикувани, то в основата й са високотехнологични пайети. На практика те са модули с отразяващ светлинен дифузьор, които използват течни кристали с полимерна дисперсия (PDLC) с отразяваща основа. Технологията често се използва в интелигентното осветление. Технически, всички тези пайети са малки екрани.

Умните пайети могат да бъдат изрязани във всякаква форма. Минус обаче е теглото им и трудното почистване – обикновеното пране би увредило тази интерактивна рокля.

YOU MAY ALSO LIKE

Вашият коментар

NoName BOUTIQUE
Main Menu x
X